网校教育资源平台

2018年江苏高考二轮专题集训(17)阅读理解:细节理解题2

评价文档:
文档评论: 0

相关文档推荐

2018重庆高考英语复习备考会
免费
高三英语长难句分析课件
免费
2018年普通高等学校招生全国统一英语考试大纲
免费
2018年江苏高考二轮专题限时集训(18)阅读理解:主旨大意题
免费
2018年江苏高考二轮专题集训(17)阅读理解:细节理解题2
免费
2018年江苏高考二轮专题限时集训(20)阅读理解:推理判断题2
免费
2018年江苏高考二轮专题限时集训(19)阅读理解:推理判断题1
免费
2018年江苏高考二轮专题限时集训(5)单项填空:定语从句
免费
2018年江苏高考二轮专题限时集训(4)单项填空:名词性从句
免费
2018年江苏高考二轮专题限时集训(6)单项填空:状语从句
免费
2018年江苏高考二轮专题限时集训(9)单项填空:动词短语
免费
2018年江苏高考二轮专题限时集训(1)单项填空:时态和语态
免费
2018年江苏高考二轮专题限时集训(3)单项填空:情态动词
免费
2018年江苏高考二轮专题限时集训(7)单项填空:交际用语
免费
2018年江苏高考二轮专题限时集训(8)单项填空:特殊句式
免费
【全国百强校】重庆市巴蜀中学2018届高三适应性月考(七)英语试题(图片版)
免费
2018版高中英语人教版必修二第三单元(课件+学案)
免费
2018版高中英语人教版必修二第二单元(课件+学案)
免费
2018版高中英语人教版必修二第一单元(课件+学案)
免费
译林牛津版高中英语选修9学案 unit4 Words学生版上册
免费

高中英语审核员

中国现代教育网
分享到:
10积分 下载
                中国现代教育网    www.30edu.com  全国最大教师交流平台

 专题限时集训(十七) 阅读理解 细节理解
                                 题(Ⅱ)

                           (对应学生用书第       149 页)
                          加★的为细节理解题
                                     A
      (2017·扬州高三一模)
                             Parking Information
      There is a mix of paid and free parking on Granville Island.Below you will find 
all relevant information on parking and traffic management.
      FREE PARKING STALLS(停车位)
      Free parking throughout Granville Island for all motorized vehicles is intended 
for visitors only.Free parking stalls are available and vehicles are limited to occupy 
one stall,once per day,and within the maximum posted time limit.When the posted 
time limit is reached,you move your vehicle,or should you require additional 
parking during the same day,your vehicle must be parked in a pay parking stall.
      Free parking restrictions are strictly enforced from 7 am to 7 pm,7 days a 
week.
      Once your vehicle is parked,you are not permitted to move to another free 
stall on Granville Island at any other time throughout the day.You may move to any 
of the pay stalls.
      PAID PARKING STALLS
      Pay parking restrictions are strictly enforced from 7 am to 7 pm,7 days a 
week.
      Daily Parking
      The Daily Pass is valid for 24 hours from the time of purchase.The pass is 
VOID(无效)if not placed face up with the date and time visible.The pass is VOID if 
not parked in a pay parking lot.
      Weekly Parking
      The Weekly Pass is valid for 7 days from the time of purchase.The pass is 
VOID  if not placed face up with the date and time visible.The pass is VOID if not 
                中国现代教育网    www.30edu.com  全国最大教师交流平台

 parked in a pay parking lot.
      Monthly Parking
      Monthly parking is limited and available on a first come first serve basis and 
sold starting on the twenty­sixth(26)of every month.Monthly Parking Passes are 
available at the Granville Island Administration Office from 8:30 am-5:00 pm.
      A Monthly Parking Pass allows a vehicle to be parked in an appointed parking 
stall only when it is clearly displayed.
      Lost monthly passes cannot be replaced.
 【语篇解读】 本文是一则公告,介绍了格兰维尔岛免费停车和付费停车的有
 关规定。

 ★1.Visitors to Granville Island can________.
      A.park their cars for free as long as they wish
      B.move their cars to different free stalls
      C.pay for the parking when the time limit is reached
      D.use the same free stall for many times
      C [考查细节理解。根据          FREE    PARKING    STALLS(停车位)部分中的

      “When the posted time limit is reached,you move your vehicle,or should 
      you require additional parking during the same day,your vehicle must be 
      parked in a pay parking stall(当发布的时间限制到了时,您需要移动您的车
      辆,或者如果在同一天您仍然需要停车,您的车辆必须停在收费停车位)
      ”可知,C     项正确。]

 ★2.Which of the following is TRUE according to the notice?
      A.A paid parking pass is valid only when it is clearly displayed.
      B.Cars with the Daily Parking Pass can be parked in a free stall.
      C.One can buy the Monthly Parking Pass on any day of the month.
      D.One can apply for a new Monthly Parking Pass if it is lost.
      A [考查细节理解。根据第六段中的“The                 Daily Pass ...is VOID(无效)if 

      not placed face up with the date and time visible.”,第七段中的“The Weekly 
      Pass ...is VOID if not placed face up with the date and time visible.”和倒数第
      二段“A   Monthly Parking Pass allows a vehicle to be parked in an appointed 
                中国现代教育网    www.30edu.com  全国最大教师交流平台

      parking stall only when it is clearly displayed.”可知 A 项正确。B 项文章未
      提及,故可排除;根据倒数第三段中的“Monthly                   parking is limited and 
      available on a first come first serve basis and sold starting on the 
      twenty­sixth(26)of every month.”可知   C 项错误;根据最后一段“Lost 
      monthly passes cannot be replaced.”可知月卡遗失是不能补办的,所以          D 项
      错误。]
                                     B
                                                  【导学号:25874073】
      (2017·南京高三三模)When      Breath Becomes Air is an autobiography about 
Paul Kalanithi's experiences as a doctor and as a terminally ill patient.The book 
discusses Kalanithi's longtime fascination with questions of human biology,
mortality(生命的有限),and     meaning.It then examines how these questions are 
heightened by the author's own confrontation(冲突)with lung cancer,sickness,and 
death.
      Kalanithi's father was a doctor from New York City.The family moved to 
Kingman,Arizona,so   that his father could pursue his medical career when Paul 
was  young.His father worked long hours and was rarely home,which convinced 
young Paul that the last thing he wanted to do was to become a doctor himself.Paul's 
mother was concerned about the weak school system in Kingman,and so made a 
long list of literary classics which she made Paul and his brothers read.As a result,
Paul became fascinated by literature.He attended Stanford University,from which he 
graduated in 2000 with a B.A.and M.A.in  English Literature and a B.S.in 
Human  Biology.He earned an M.A.in  History and Philosophy of Science and 
Medicine from the University of Cambridge.In 2007,Paul graduated from the Yale 
School of Medicine with the highest honors.He returned to Stanford for residency 
training(住院医生实习)in    Neurological Surgery.As he neared the end of his 7 year 

residency he was diagnosed with stage Ⅳ lung cancer.The hopes and dreams he and 
Lucy,his wife,have held are dramatically changed.
      When Breath Becomes Air gives an account of Kalanithi's transformation from 
an innocent medical student troubled by the question of “what,given that all 
organisms  die,makes  a  virtuous and  meaningful life”  into a  young 
                中国现代教育网    www.30edu.com  全国最大教师交流平台

 neurosurgeon(神经外科医生)at     Stanford,guiding patients toward a  deeper 
understanding of death and illness,and finally into a patient and a new father to a 
baby girl,confronting his own mortality.What makes life worth living in the face of 
death? What do you do when the future,no longer a ladder toward your goals in 
life,flattens out into a continuous present? What does it mean to have a child,to 
care for a new life as another fades away? These are some of the questions Kalanithi 
wrestles with in this deeply moving,delicately observed autobiography.
      Paul Kalanithi died in March 2015,while working on this book,yet his 

words live on as a guide and a gift to us all.“I began to realize that coming face to 
face with my own mortality,in a sense,had changed nothing and everything,” 
he wrote,“Seven   words from Samuel Beckett began to repeat in my head:‘I 

can't go on.I'll go on.’” When  Breath Becomes Air is an unforgettable,

life­confirming reflection on the challenge of facing mortality and on the relationship 
between doctor and patient,from a gifted writer who became both.
 【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章介绍了                     Paul    Kalanithi 的自传 When 
Breath Becomes Air 及其个人生涯。

 ★3.What can we learn from Paragraph 2?
      A.What led to the diagnosis of Kalanithi's lung cancer.
      B.Why Kalanithi changed his mind to become a doctor.
      C.When Kalanithi decided to follow in his father's footsteps.
      D.How Kalanithi developed his interest in English literature.
      D [考查细节理解。根据第二段中的“Paul's                mother ...As a result,Paul 

      became   fascinated by   literature.”可知,从本段中我们可以了解到
      Kalanithi 是如何对英国文学产生兴趣的。]
 4.Which of the following words can be used to describe the book?
      A.Discouraging.              B.Reflective.
      C.Delightful.                D.Controversial.
      B [考查推理判断。根据最后一段中的“When                  Breath Becomes Air is an 
      unforgettable,life­confirming reflection on the challenge of facing mortality 
      and on the relationship between doctor and patient,from a gifted writer who 
                中国现代教育网    www.30edu.com  全国最大教师交流平台

      became  both.”可知,该书反映了面临生命的有限的挑战与医生和病人之
      间的关系。故      reflective“深思的,反映……的”可用来描述这本书。]

 ★5.Kalanithi began to seek the meaning of life________.
      A.when he was a medical student
      B.when he became a neurosurgeon
      C.when he studied English literature
      D.when he was diagnosed with cancer
      A [考查细节理解。根据第三段中的“When                 Breath Becomes Air gives an 
      account of Kalanithi's transformation from an innocent medical student 
      troubled by the question of ‘what,given that all organisms die,makes a 

      virtuous and meaningful life’into a young neurosurgeon(神经外科医生)at 

      Stanford”可知,当    Kalanithi 还是一名医科学生时,他就开始寻找生命的
      意义。]
                                     C
      (2017·扬州高三一模)Joey     Moreland awoke in his hotel bed in Boston a few 
minutes before noon.He had slept deeply,partly because he had been exhausted by 
the time he'd gotten to bed,but also because he'd taken care of some of the things 
that had been worrying him.He had received Kelly's text message when he was on his 
way to her apartment.He had told her exactly what to do.As soon as she heard his car 
approaching the apartment building,she should run for it.
      When he had pulled to the roadside in front of the apartment she started her 
dash toward the front door.He could see her through the glass.Then she was in the car 
and he was making a rapid series of turns to end up on Interstate 95 and heading 
south.It had taken him a few minutes to get Kelly to explain what had happened.She 
kept crying,and gasped whenever she talked.
      The man who had come to see her had terrified her.He had been telling her 
about every girl Joey Moreland had been with in about three years,and how 
he_had_needed_to_leave_them_behind_after_a_job.Who was this guy? If he had 
 tracked down Moreland in three states and across the country,he could be the FBI.
      Moreland couldn't have that.He couldn't have Kelly suddenly realize that the 
man  couldn't have pictures of all those dead girls unless they were real.He couldn't 
                中国现代教育网    www.30edu.com  全国最大教师交流平台

 have Kelly,who was,too,five ten,with fiery red hair two feet long,tell the cop 
anything about him.He had to hang around Boston long enough to kill Salazar,or the 
people who had paid for Salazar's life would take his instead.
      So,in the end,having thought about it,and about Kelly,he'd had to kill 
her.He'd driven the highway south of the city and then had stopped at the edge of a 
field.He told her he had stopped on the way to pick up an emergency kit he had 
hidden in the field,so they could leave town together.He had expected to get her to 
get through the hole in the chain­link fence.She would feel like she was 
accomplishing something,and that on the other side of that dark place was going to 
be light and warmth and safety.
      But she hadn't been stupid enough.She had started to cry harder,saying 

“Please”.He'd   had to shoot her.He would have liked to leave Boston now that 
Kelly was dead.Her death had deprived(夺走)him of a place to live where nobody 
knew him and there was no record that he had been there.Now that he had checked 
into a hotel,that advantage was gone.He had used a false name and credit card,but 
he had not been able to stay completely invisible.
      He had to stay in Boston and finish his job,and he couldn't rush things by 
even a minute.Salazar was going to arrive in town today,check into his hotel,and 
then appear at City Hall at three o'clock.He wasn't going to stick his head out sooner 
just because Joey Moreland wanted to.
      Joey was anxious.There was a kind of cop or private detective hunting for him 
now and that was a big worry.He had always been careful never to draw the attention 
of cops and people like them.He had thought of staying with the girls as leaving no 
track,but apparently the girls were his track.
      He wished he could leave now,but if he didn't kill Salazar here,he would 
have to go and get him in Mexico,and that was probably impossible for him.He 
spoke no Spanish and looked like an American.Besides,he would have to transport 
his own weapons across a border.
      Moreland had to go through with his original plan.He would reassure himself 
by  spending the rest of his time planning everything about the killing and the 
consequence that he had not already planned and prepared.
 【语篇解读】 本文是记叙文。节选自托马斯·佩里的悬疑小说《情人》。文章
               中国现代教育网    www.30edu.com  全国最大教师交流平台

叙述了杀手     Joey Moreland 为了掩盖自己的行踪杀死了            Kelly 的过程以及他接下
来的计划。

6.From Kelly's text message,Joey Moreland probably sensed that________.
     A.she did not love him at all
     B.his plan was given away
     C.danger was approaching him
     D.she wouldn't be fooled by him anymore
     C [考查推理判断。根据第一段内容可知,Kelly                  的短信让    Joey 
     Moreland 很焦虑,而第二段的描述“           ...she started her dash toward the front 
     door ...he was making a rapid series of turns to end up on Interstate 95 and 
     heading south”暗示 Joey Moreland 急于离开,再结合下文他为了掩藏自己
     的行踪对    Kelly 痛下杀手可以推断,Kelly        的短信可能让他察觉到危险正
     在向他逼近。所以选         C。]
7.The purpose of his journey to Boston was________.
     A.to get away from his enemies
     B.to commit a murder
     C.to fool and then kill Kelly
     D.to escape being followed
     B [考查推理判断。根据第四段的“He               had to hang around Boston long 
     enough to kill Salazar”、第九段的“if  he didn't kill Salazar here,he would 

     have to go and get him in Mexico”和最后一段的“Moreland       had to go 
     through with his original plan.He would reassure himself by spending the rest 
     of his time planning everything about the killing”可以判断,他去波士顿的目
     的就是“谋杀(commit a murder)”。所以选         B。]
8.What  does the underlined sentence “he had needed to leave them behind after a 
   job” in Paragraph 3 probably mean?
     A.He forced them to look for a job.
     B.He didn't give them money any more.
     C.He deserted them and went away when he found a new job.
     D.He had to let them disappear forever after his plan was completed.
               中国现代教育网    www.30edu.com  全国最大教师交流平台

     D [考查推理判断。根据第三段内容可知,那个男人(很可能是                          FBI)的到
     访吓坏了    Kelly,因为他告诉了       Kelly 在约三年的时间里跟         Joey 
     Moreland 在一起的每一个女孩的情况,再结合第六段提到的                      Joey 
     Moreland 杀害了   Kelly,而 Kelly 的死“had deprived(夺走)him of a place to 
     live where nobody knew him and there was no record that he had been 
     there”、第七段提到的“He had to stay in Boston and finish his job”可推知,
     Joey Moreland 和这些女孩在一起是为了掩藏自己的身份和行踪,而每次
     计划完成后,为了消除自己的痕迹,他就会使这些女孩永远消失(即杀死
     这些女孩)。所以选        D。]

★9.Which of the following did Joey Moreland think had revealed his identity?
     A.The girls he had been with.
     B.The hotel he had checked into.
     C.His false name and credit card.
     D.The betrayal of the girls.
     A [考查细节理解。根据第八段最后一句“He                   had thought of staying with 
     the girls as leaving no track,but apparently the girls were his track.”可知,
     Joey Moreland 认为和他在一起的这些女孩泄露了他的身份,所以选                      A。]

★10.Which of the following is the correct order of the things that had happened?
     a.Joey Moreland checked into a hotel.
     b.Kelly sent a text message to Joey Moreland.
     c.Joey Moreland killed Kelly.
     d.Kelly found out some of Joey Moreland's past.
     e.Joey Moreland came to Boston.
     f.Joey Moreland took Kelly away from the apartment in a car.
     A.ebcfda                     B.edbfca
     C.dcabfe                     D.edabfc
     B [考查细节理解。根据全文的脉络可知,Joey                       Moreland 首先到达
     Boston,之后   Kelly 通过一个可能是      FBI 的男人发现了      Joey  Moreland 的
     一些过去,于是发短信给           Joey    Moreland,在收到     Kelly 的短信后   Joey 
     Moreland 开车到   Kelly 的公寓去接她向南方逃跑,在逃跑的路上他杀害了
               中国现代教育网         www.30edu.com    全国最大教师交流平台

Kelly,最后他不得不在一家旅馆登记入住。所以选                                        B。]
10积分下载